Joop van Goozen

Joop van Goozen (1960) studeerde clavecimbel bij Kees Rosenhart en Ton Koopman, en orgel bij Bernard Bartelink en Jacques van Ootmerssen aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Beide studies sloot hij af in respectievelijk 1987 (D.M.) en 1988 (U.M.). Daarnaast verdiepte hij zich o.l.v. Klaas Hoek in het eigentijdse orgelrepertoire. Hij werd in 1982 benoemd tot dirigent/organist van de St. Bavokerk in Heemstede. Hij behaalde prijzen op orgelconcoursen te Nijmegen (1986) en Roeselaren (België) (1989).
Van diverse componisten bracht hij werk in première waaronder Jos Zwaanenburg, Wim de Ruiter, Alexandre Hrisanide en Guus Janssen.
Van Goozens brede kennis van zowel oude als nieuwe muziek en zijn reputatie als uitvoerder, leidden tot het verzoek van de Stichting Huygens-Fokker om vaste bespeler van het Fokker-orgel in Teylers Museum te worden. Dit heeft hij jarenlang met grote regelmaat en toewijding gedaan, tot het orgel in 2000 uit het museum is weggehaald. Sindsdien voltooide hij een conservatoriumstudie dirigeren, en is nu werkzaam als dirigent.

Zie ook CD 50-jaar Stichting Huygens-Fokker.

 

   

Joop van Goozen achter de speeltafel van het Fokker-orgel, BAM Zaal 17 mei 2009