Contact

Adresgegevens

Stichting Huygens-Fokker
centrum voor microtonale muziek
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 5
1019 BR Amsterdam
Nederland
Tel.: +31(0)627127207 (kantoor)
E-mail: info@huygens-fokker.org
Web: www.huygens-fokker.org

 

Bereikbaarheid

Het Muziekgebouw aan 't IJ, waar Stichting Huygens-Fokker gevestigd is, ligt op een kleine 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station, 5 minuten vanaf ringweg A10 oost en 3 minuten met de tram (lijn 25 en 26) vanaf het Centraal Station. De parkeergarage van de Passenger Terminal Amsterdam loopt door tot onder het Muziekgebouw aan 't IJ. Via de lift kunt u direct naar boven.
Het kantoor van Stichting Huygens-Fokker bevindt zich op de vijfde verdieping van het Muziekgebouw, aan de oostzijde van het gebouw. Wanneer u via de loopbrug door de draaideur in het Muziekgebouw arriveert, bevindt u zich reeds op de tweede verdieping. Aan uw rechterhand bevinden zich twee liften die naar de kantoren gaan. Aangekomen op de vijfde verdieping ziet u naast de glazen deur op de overloop rechts een paneel met belknoppen en een naambordje waarop onze stichting staat vermeld.


OPENBAAR VERVOER
IJ-tram lijn 26 (richting IJburg) vanaf Centraal Station naar halte Muziekgebouw/ Bimhuis (3 minuten).
Tram lijn 25 vanuit het centrum, via Centraal Station, naar halte Muziekgebouw/ Bimhuis (3 minuten).

WANDELEN
Het is mogelijk om in minder dan 10 minuten vanaf het Centraal Station naar het Muziekgebouw te wandelen. U verlaat het station via uitgang Noord (richting het IJ). Buiten rechtsaf de waterkant volgen. De grote weg die omhoog loopt volgen, een lange brug op. Midden op deze brug ziet u aan uw linkerhand de loopbrug naar het Muziekgebouw aan ’t IJ en het Bimhuis.

FIETSEN
Vanaf het Centraal Station fiets u langs het IJ richting de Piet Heinkade. De grote weg volgen die omhoog loopt, een lange brug op. Aan het einde van de brug gaat u bij de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) linksaf en fietst u onderlangs de PTA naar het Muziekgebouw aan ’t IJ. Vanaf medio oktober 2006 is er een overdekte fietsenstalling direct onder het Muziekgebouw aan ’t IJ.

AUTO
Neem vanaf de Oostelijke ringweg A10 de afslag S114 richting Centrum. U rijdt de Piet Hein tunnel in. Aan het eind van de tunnel rechtsaf richting Centraal Station. Na het derde stoplicht de tweede afslag naar rechts nemen. De inrit van de parkeergarage bevindt zich voor de PTA. Vanuit Haarlem volg de S102 richting het Centraal Station via de Van Diemenstraat. U rijdt voorlangs het Centraal Station en ziet na 500 meter het Muziekgebouw aan 't IJ aan uw linkerhand liggen. Voor parkeergelegenheden, kijk bij PARKEREN.

PARKEREN
De parkeergarage 'Passenger Terminal Amsterdam' loopt door tot onder het Muziekgebouw aan ’t IJ. De garage biedt ruimte voor 550 auto's. Bezoekers van het Muziekgebouw aan ’t IJ kunnen rechtstreeks vanuit de parkeergarage, via trap of lift, naar de entreehal. De garage is 24 uur per dag open. Het parkeertarief bedraagt € 3,50 per uur of € 35,00 per dag. Bij de betaalautomaat kunt u betalen met creditcard of contant geld. Het is niet mogelijk met chipknip te betalen.
Voordelig parkeren kan eventueel op P+R Zeeburg vlak na de afslag Zeeburg voor de Piet Heintunnel aan uw linkerhand. Een dag parkeren inclusief twee kaartjes voor het openbaar vervoer kost € 6,00.
Dit tarief geldt voor 24 uur parkeren.

GOOGLE EARTH

Vind ons via Google Earth door op de volgende link te klikken en te openen: Huygens-Fokker Foundation