Concert 8 december 2013 | Ensemble SCALA

Fokker-orgelconcert | 08-12-2013, 11.00 uur | Kleine Zaal - Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

Morning of the Unexpected

Ensemble SCALA zal tijdens deze ochtend van de 'Morning of the Unexpected' spannende en opmerkelijke 31-toonswerken uitvoeren die zijn gecomponeerd in diverse stijlen. Op het programma staat de première van één van de pioniers op het gebied van microtonale muziek in Nederland, Gijsbrecht Roijé. Zijn bijna compromisloze zoektocht naar klankschoonheid heeft geleid tot de compositie Na voor Ensemble SCALA. Verder staat op het programma de eerste uitvoering op het echte Fokker-orgel van een compositie van Peter Adriaansz: Scala I. In dit strenge doch kleurrijke stuk komt onder andere de elektrische 31-toonsgitaar op bijzondere wijze naar voren. De compositie Speelmuziek II van Anton de Beer, de vroegere vaste organist van het 31-toonsorgel, wordt uitgevoerd in kleine bezetting (fluit, altviool, Fokker-orgel) en is eerder klassiek dan modern van opzet. Van Martin Lo-A-Njoe klinkt Pas de Deux, een werk voor (96-toons) Carrillo-piano en (31-toons) Fokker-orgel, dat is gecomponeerd in een min of meer minimal-achtige stijl. Het concert wordt afgesloten met Zerscheinen van Steffen Krebber, waarin een breekbare soms tedere zoektocht naar de juiste toon centraal staat.

 

U kunt kaarten reserveren bij het Muziekgebouw. De kaarten zijn inclusief een drankje na het concert in het restaurant Zouthaven van het Muziekgebouw aan 't IJ.

 

www.muziekgebouw.nl/agenda/2839/  >>>
Zondag 8 december 2013, 11 uur | Kleine Zaal, Muziekgebouw aan 't IJ
Prijzen: € 16,00 Normaal | € 13,00 Stadspas | € 11,00 CJP
www.muziekgebouw.nl | www.huygens-fokker.org

 

Ensemble SCALA


Raymond Honing, fluit
Bart de Kater, klarinet
Manuel Visser, altviool
Stefan Gerritsen, 31-toonsgitaar
Anne Veinberg, Carrillo-piano/keyboards
Ere Lievonen, Fokker-orgel
Glenn Liebaut, percussie

 

Programma

Peter Adriaansz - Scala I (2012)

Martin Lo-A-Njoe - Pas de Deux (2011)


Gijsbrecht Roijé - Na (2013) première

Anton de Beer - Speelmuziek II (1976)


Steffen Krebber - Zerscheinen (2010)

 

 

Sponsors    

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door:  Het Prins Bernhard Cultuurfonds, het SNS REAAL Fonds, het Muziekgebouw aan 't IJ en Stichting Huygens-Fokker. Bekijk onze sponsors