27 maart 2022 | Laurens de Man (Fokker-orgel), Maarten Engeltjes en Tai Murray

Fokker-orgelconcert | 27-03-2022 - 11.00 uur | Kleine Zaal - Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

My Heart's in the Highlands

Het grote orgeltalent Laurens de Man belicht in dit concert een vrij onbekende kant van Arvo Pärt. Het orgel dient in Pärts oeuvre hoofdzakelijk als begeleidingsinstrument voor vocale muziek, maar in de jaren 80 componeerde hij ook een reeks werken voor orgel solo. Laurens de Man (1993), die al sinds 2012 hoofdorganist is van de Janskerk in Utrecht, excelleert in werken als Trivium en Annum per annum. En dan krijgt De Man ook nog gezelschap van twee bijzondere gasten.
Countertenor Maarten Engeltjes, dit seizoen Zielsverwant van het Muziekgebouw, komt langs om het schitterende lied My Heart's in the Highlands te zingen. Pärt bewerkte het origineel van de Schotse dichter Robert Burns uit 1789 tot een bezielend lied voor countertenor en orgel. Het bedwelmend mooie Spiegel im Spiegel klinkt in een bewerking voor viool en orgel, waarbij De Man samenspeelt met violiste Tai Murray, die het werk de avond ervoor samen met Ralph van Raat ook in de oorspronkelijke versie uitvoert. De Man bespeelt het bijzondere Fokker-orgel in de Kleine Zaal, dat een 31-toonsstemming heeft die het mogelijk maakt in de middentoonstemming te spelen.
Bestel hier uw tickets!

www.muziekgebouw.nl/agenda/8618/   >>>
Zondag 27 maart 2022, 11.00 uur | Kleine Zaal, Muziekgebouw aan 't IJ 
Prijzen: € 15,00 Normaal | € 12,00 Stadspas | € 12,00 CJP 
www.muziekgebouw.nl | www.huygens-fokker.org

 

Musici

Laurens de Man, Fokker-orgel

Maarten Engeltjes, countertenor

Tai Murray, viool


Programma

Arvo Pärt – Mein Weg hat Gipfel und Wellentäler

Arvo Pärt – My Heart’s in the Highlands

Arvo Pärt – Trivium

Arvo Pärt – Pari intervallo (versie voor orgel)

Arvo Pärt – Für Alina

Arvo Pärt – Annum per annum

Arvo Pärt – Spiegel im Spiegel voor viool en piano

 

 

Ondersteuning

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de KunstZabawas en Gemeente Amsterdam (stadsdeel Oost).


Tevens het SNS REAAL Fonds - nu Fonds 21 (renovatie Fokker-orgel), het Prins Bernhard Cultuurfonds (renovatie Fokker-orgel), het Muziekgebouw aan 't IJ en Stichting Huygens-Fokker.  Onze sponsors