Film / concert 18 september 2011 | Hugo van Neck, Fokker-orgel

Concert Fokker-orgel | 18-09-2011, 11.00 uur | BAM Zaal - Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

El Hotel Eléctrico

Pianist en meester-improvisator Hugo van Neck begeleidt op het Fokker-orgel onder meer de fascinerende film El Hotel Eléctrico van Segundo de Chomón uit 1908, met in de hoofdrollen actrice Julienne Mathieu en de regisseur zelf. Deze korte curieuze film van Segundo de Chomón (1908) werd in stop-motion-techniek gemaakt. De film verhaalt over een echtpaar dat op huwelijksreis in een hotel terecht komt waar alles electronisch en uit zichzelf gaat. Het idee is duidelijk geïnspireerd op de komst van electriciteit, dat toentertijd speelde in grote delen van Europa. Segundo de Chomón maakte een groot aantal trucage films met een fantastische en soms sprookjesachtige inhoud.
Geestige, spannende en surrealistische scenes worden tijdens deze voorstelling van kleur voorzien door improvisaties op het 31-toonsorgel. Filmkenner en specialist in zwijgende film Theodore van Houten leidt El Hotel Eléctrico en de andere korte films op het programma in. Dit alles in de zojuist vernieuwde BAM Zaal met het Fokker-orgel dat van uiterlijk is veranderd en sinds deze zomer prachtig is aangelicht.

Kaarten kunt u reserveren bij het Muziekgebouw. De kaarten zijn inclusief een drankje voor na het concert in het restaurant Star Ferry van het Muziekgebouw aan 't IJ.

 

www.muziekgebouw.nl/agenda/1906/  >>>

Zondag 18 september 2011, 11 uur | BAM Zaal, Muziekgebouw aan 't IJ

Prijzen: € 15,00 Normaal | € 12,00 Stadspas | € 12,00 CJP
www.muziekgebouw.nl | www.huygens-fokker.org

 

Uitvoerders

Hugo van Neck, Fokker-orgel

Theodore van Houten, inleiding filmEl Hotel Eléctrico (1908)


Segundo de Chomón (bron: Rodríguez Merchán)

 

  

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door:   Het Prins Bernhard Cultuurfonds, het SNS REAAL Fonds en het Muziekgebouw aan 't IJ. Bekijk onze sponsors