12 maart 2017  |  Jacob Lekkerkerker, Fokker-orgel

Fokker-orgelconcert | 12-03-2017 - 11.00 uur | Kleine Zaal - Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

Lekkerkerker beroert het Fokker-orgel


De organist van de Oude Kerk van Amsterdam, Jacob Lekkerkerker, staat bekend om zijn fantasievolle improvisaties en eigenzinnige klankwereld en maakt furore als pionier die de klassieke orgelklank met elektronische en digitale geluiden verenigt, door gebruik te maken van elektronica, draaitafels en DJ-apparatuur. Zo vloeien orgelimprovisaties, elektronische muziek en soundscapes in elkaar over. Lekkerkerker studeerde naast orgel ook kunstgeschiedenis en wijsbegeerte. In 2005 studeerde hij af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en daarna studeerde hij in Frankrijk bij Loïc Mallié. Hij won verschillende belangrijke orgelprijzen.
Tegenwoordig brengt hij musici en kunstenaars van diverse disciplines bijeen in concerten rondom historische orgels. Ook brengt Lekkerkerker tijdens dit concert een bijzondere gast mee, namelijk Alfredo Genovesi, een gitarist en elektronisch muzikant afkomstig uit de underground-scene van Londen, maar tegenwoordig woonachtig in Amsterdam. Improvisaties met orgel, composities met elektronica van Lekkerkerker zelf en een origineel werk voor 31-toonsorgel van de Zwitserse componist Hans Eugen Frischknecht vloeien tijdens dit concert naadloos in elkaar over. Met andere woorden, een bijzonder concert waarbij Jacob Lekkerkerker naast het Fokker-orgel zeker ook de luisteraars zal beroeren.

 

www.muziekgebouw.nl/agenda/5259/_   >>>
Zondag 12 maart 2017, 11.00 uur | Kleine Zaal, Muziekgebouw aan 't IJ
Prijzen: € 12,50 Normaal | € 10,00 Stadspas | € 10,00 CJP
www.muziekgebouw.nl | www.huygens-fokker.org

 

Musici

Jacob Lekkerkerker, Fokker-orgel

Alfredo Genovesi, elektronica

 

 

Programma

Improvisaties op 31-toonsorgel met elektronica, composities van Jacob Lekkerkerker en origineel werk van Hans Eugen Frischknecht (1939-): 3 Stücke für 31-Ton-Orgel (1962, Neufassung 1972)

_

Ondersteuning

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard CultuurfondsZabawas, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Van den Berch van Heemstede Stichting, Hofsteestichting en Gemeente Amsterdam (stadsdeel Oost).


Tevens het SNS REAAL Fonds - nu Fonds 21 (renovatie Fokker-orgel), het Prins Bernhard Cultuurfonds (renovatie Fokker-orgel), het Muziekgebouw aan 't IJ en Stichting Huygens-Fokker.  Onze sponsors