Concert 9 november 2015 | Claire M Singer, Fokker-orgel

Fokker-orgelconcert | 09-11-2015 - 20.30 uur | Kleine Zaal - Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

Het Britse label Touch is een van de meest gerespecteerde en invloedrijke labels binnen de ambient, experimentele muziek en geluidskunst. Geroemd om hun fantastische en nieuwe geluid, artistieke integriteit en grafische vormgeving stond Touch aan de wieg van verschillende musici die eerder te gast waren in de relatief nieuwe serie van het Muziekgebouw: The Rest is Noise. Touch-oprichter Mike Harding stelt deze avond samen met de belangrijke Touch-artiesten van dit moment: Philip Jeck, Thomas Ankersmit en 'last but not least' Claire M Singer.
De Schotse componist en performer Claire M Singer woont en werkt in Londen. Zij staat bekend om haar intrigerende muziekinstallaties met live-elektronica die niet alleen in Europa maar ook Noord-Amerika te zien en horen waren. Als organist en muzikaal leider is Claire M Singer ook verbonden aan Union Chapel in London. Op deze Touch Label Night zal zij het unieke 31-toons Fokker-orgel van het Muziekgebouw bespelen.

 

www.muziekgebouw.nl/agenda/4798/Claire_M_Singer/Touch_Label_Night >>>

Maandag 9 november 2015, 20.30 uur | Kleine Zaal, Muziekgebouw aan 't IJ
Prijzen: € 12,50 Normaal | € 10,00 Stadspas | € 10,00 CJP
www.muziekgebouw.nl | www.huygens-fokker.org

 

Uitvoerder

Claire M Singer, Fokker-orgel

 

 

 Sponsors

Deze uitvoering is mede mogelijk gemaakt door: Stichting Dioraphte,  Amsterdams Fonds voor de Kunst,  Van den Berch van Heemstede StichtingStichting Fonds voor de Geld- en Effectenhandel.


Tevens het Prins Bernhard Cultuurfonds (renovatie Fokker-orgel), het SNS REAAL Fonds (renovatie Fokker-orgel), het Muziekgebouw aan 't IJ en Stichting Huygens-Fokker.  Bekijk onze sponsors