17 januari 2021 | Laurens de Man, Fokker-orgel

Fokker-orgelconcert | 17-01-2021 - 11.00 uur | Kleine Zaal - Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

De tijdgenoten van Badings


Organist Laurens de Man keert terug naar de Kleine Zaal van het Muziekgebouw om net als vorig seizoen zijn stempel te drukken op het Fokker-orgel. Ditmaal staan de tijdgenoten van Henk Badings centraal. Naast een werk voor het 31-toonsorgel van Badings zelf, een componist die relatief veel werken in de 31-toonsstemming heeft gecomponeerd, staan er op het programma orgel- en pianowerken van Nederlandse componisten als Willem Pijper, Kees van Baaren, Herman Strategier en Rudolf Escher. Want hoe klinken de werken van deze componisten, die muziek componeerden in een tijd dat het eerste vaste repertoire van het Fokker-orgel ontstond, nu eigenlijk?
Meervoudig prijswinnaar Laurens de Man schetst tijdens dit concert een beeld van de stilistische verschillen en overeenkomsten tussen de toondichters die muzikaal actief waren rond het midden van de 20ste eeuw. Uiteraard zijn de meeste van deze composities voor de conventionele twaalf tonen van het klavier bedoeld. Echter, deze zondagochtend zal alle muziek in de middentoonstemming uitgevoerd worden, een stemming die gangbaar was in de Renaissance. Alleen dit feit al maakt het concert bijzonder. Naast werken voor solo orgel wordt Laurens de Man bij enkele stukken vergezeld door een gastmusicus.

 

www.muziekgebouw.nl/agenda/9148/   >>>
Zondag 17 januari 2021, 11.00 uur | Kleine Zaal, Muziekgebouw aan 't IJ
Prijzen: € 14,50 Normaal | € 11,50 Stadspas | € 11,50 CJP
www.muziekgebouw.nl | www.huygens-fokker.org

 

Musici

Laurens de Man, Fokker-orgel


m.m.v. Inge Ariesen, hobo

 

 

Programma

Met werken van o.a. Henk Badings, Kees van Baaren en Herman Strategier

 

 


 

Ondersteuning

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente Amsterdam (stadsdeel Oost).


Tevens het SNS REAAL Fonds - nu Fonds 21 (renovatie Fokker-orgel), het Prins Bernhard Cultuurfonds (renovatie Fokker-orgel), het Muziekgebouw aan 't IJ en Stichting Huygens-Fokker.  Onze sponsors