3 maart 2019 | Ensemble SCALA

Fokker-orgelconcert | 03-03-2019 - 11.00 uur | Kleine Zaal - Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

Microfobia


Wie is er bang voor kleine toonsafstanden? Met dit nieuwe programma zet Ensemble SCALA de (micro)toon door composities uit te voeren die alle gebaseerd zijn op een verschillende verdeling van het octaaf. Zo klinken er naast de vijfdetonen van het 31-toonssysteem ook kwarttonen van het 24-toonssysteem, derdetonen van het 19-toonssysteem en de volledig zuivere tonen van de boventoonreeks. Een concert vol microtonen dus. Maar is dit om bang van te worden? Gezien de reeks intrigerende werken die de revue zal passeren is er niets om voor te vrezen. Op het programma staat namelijk een prachtig klassiek modern werk van de Amerikaanse componist Ezra Sims, getiteld Night Piece. Daarnaast zal een nieuw werk uitgevoerd worden van de Roemeense componist Sebastian Dumitrescu, die veel ervaring heeft met microtonale muziek. En als klap op de vuurpijl een geleide improvisatie van Melle Weijters voor het voltallige ensemble in een reine stemming die in het Engels het best omschreven kan worden als 'just intonation'.

 

 

 

www.muziekgebouw.nl/agenda/7808/   >>>
Zondag 3 maart 2019, 11.00 uur | Kleine Zaal, Muziekgebouw aan 't IJ
Prijzen: € 13,50 Normaal | € 11,00 Stadspas | € 11,00 CJP
www.muziekgebouw.nl | www.huygens-fokker.org

 

Ensemble SCALA

Raymond Honing, fluit

Michel Marang, klarinet

Manuel Visser, altviool

Stefan Gerritsen, 31-toonsgitaar

Anne Veinberg, Carrillo-piano & keyboards

Ere Lievonen, Fokker-orgel

Glenn Liebaut, percussie

 

 

Programma

Sebastian Dumitrescu - nieuw werk (2018/2019)   première

Ezra Sims - Night Piece: In Girum Imus Nocte et Consumimur Igni (1989)

Melle Weijters - Improspectrum (2018)   première

(meer informatie later)


 

Ondersteuning

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard CultuurfondsAmsterdams Fonds voor de Kunst, Hofstee stichting en Gemeente Amsterdam (district East).


Tevens het SNS REAAL Fonds - nu Fonds 21 (renovatie Fokker-orgel), het Prins Bernhard Cultuurfonds (renovatie Fokker-orgel), het Muziekgebouw aan 't IJ en Stichting Huygens-Fokker.  Onze sponsors