23 april 2017  |  Vokalprojekt 31

Fokker-orgelconcert | 23-04-2017 - 11.00 uur | Kleine Zaal - Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

Duizelende zangklanken


Dit ochtendconcert zal in het teken staan van een baanbrekend 31-toonsproject, genaamd Vokalprojekt 31, dat Stichting Huygens-Fokker in 2015 als organisator van de MicroFest Amsterdam speciaal voor die gelegenheid heeft geïnitieerd. Een bescheiden ensemble van vier zangers brengt 31-toonsmuziek uit de renaissance en de tegenwoordige tijd en zal begeleid worden door het unieke Fokker-orgel. Gezamenlijk zullen zij op fascinerende wijze muziek in de middentoonstemming én de 31-toonsstemming uitvoeren. Naast composities van Fabio Costa en Sander Germanus, zal er een nieuwe première en tevens muziek uit de vroege barok en de renaissance, zoals de madrigalen van Nicola Vicentino, op het programma van dit concert staan. Zonder uitzondering muziek die slechts zelden klinkt.

 

www.muziekgebouw.nl/agenda/Concerten/5131/   >>>
Zondag 23 april 2017, 11.00 uur | Kleine Zaal, Muziekgebouw aan 't IJ
Prijzen: € 12,50 Normaal | € 10,00 Stadspas | € 10,00 CJP
www.muziekgebouw.nl | www.huygens-fokker.org

 

 

Vokalprojekt 31

Valeria Mignaco, sopraan

Alfrun Schmid, alt

Edward Leach, tenor

Arnout Lems, bariton

Ere Lievonen, Fokker-orgel

 

 

Programma

Meer later.

 


 

Ondersteuning

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard CultuurfondsZabawas, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Van den Berch van Heemstede Stichting, Hofsteestichting en Gemeente Amsterdam (stadsdeel Oost).


Tevens het SNS REAAL Fonds - nu Fonds 21 (renovatie Fokker-orgel), het Prins Bernhard Cultuurfonds (renovatie Fokker-orgel), het Muziekgebouw aan 't IJ en Stichting Huygens-Fokker.  Onze sponsors